Håll isär privatekonomin och företaget

Det är viktigt att man håller isär sin egen privata ekonomi och företagets ekonomi. Detta för att undvika att skapa problem och oreda. Det finns tydliga regler från bland annat Skatteverket som man ska följa och ens bank kan ge förslag på hur man ordnar med olika bankkonton så ingenting blandas i onödan.

Ordning på företagsekonomin

För att hålla ordning på sitt företags ekonomi behöver man hjälp av en revisor som kan lägga upp ekonomin på ett bra sätt. Man behöver även använda rätt verktyg och tjänster, som gör att onödiga utgifter blir som ett gift genom företaget. Ett viktigt exempel är hur man marknadsför sig, använder sin hemsida och utformar en digital närvara på nätet. Ett företag som Beetroot gör det enkelt att sköta hela den biten på ett ekonomiskt bra sätt. Då blir det även lättare att redovisa detta i ekonomin. Har man ett företag som nästan enbart syns på webben, är denna del extra viktig för att hålla ordning på företagets ekonomi. Genom Beetroot får man de mjukvarulösningar och den tekniska support som behövs för att driva ett företag i dagens digitala värld.

Om man har problem med privatekonomin

Har man problem med sin privatekonomi kan det spilla över på företagets ekonomi om man är ensam att driva det. Man ska dock se det som två olika ekonomier. Att komma till rätta med sin privatekonomi handlar för de flesta om konsumtionsskulder, exempelvis kreditkort. Då ska man prioritera att betala av dem först innan man satsar mer pengar i sitt företag. Det kan ibland vara lockande att göra investeringar, fast man har stora skulder, men om investeringarna slår fel riskerar man ännu större skulder och en ond cirkel har börjat. Genom att hålla ordning på sin privata ekonomi blir det enklare att hålla isär den från företagets ekonomi.

Leave a Reply

mts_truepixel