Starta och driva en redovisningsbyrå

Att starta och driva en redovisningsbyrå kräver att man har erfarenhet inom området. En bra start är att ha en utbildning inom ekonomi som ger en bra grund att stå på. För att sedan kunna driva

Postitlappar i olika färger

det självständigt så behöver man praktisk arbetslivserfarenhet. Beroende på om man ska bara sköta det löpande arbetet eller också upprätta bokslut kan en bra idé att vara auktoriserad redovisningskonsult. Det blir man genom att ha en kandidatexamen inom ekonomi och har arbetat praktiskt inom området i två år, sedan får man avlägga en examen som visar på att man kan sitt område.

Som företagare kan man sprida reklam på många sätt, allt från paraply med tryck till det lite mer klassiska som pennor. Vad och hur man får använda dessa typer av reklamgåvor till kunder är viktigt att ha koll på. Den som sköter om redovisningen bör kunna dessa lagar utan och innan. Detta för att man som företagare ska kunna slappna av och inte behöva hamna i problem med Skatteverket. När man driver en redovisningsbyrå måste man kunna regler om allt från representation till hur man deklarerar korrekt till Skatteverket. Det är ett stort och brett område som hela tiden förändras. Idag gäller en sak men imorgon kan man behöva göra på ett helt annat sätt.

Att arbeta inom området redovisning kräver att man är duktig på att organisera och ha koll på siffror. Det gäller att ha tungan rätt i munnen då man ska räkna på moms fram och tillbaka, kanske i en blandad momsverksamhet. Andra saker som man behöver lära sig om är löner och sociala avgifter. Vissa företagare vill ha en viss kontroll över sin ekonomi och sina papper och önskar bara lite hjälp, andra vill ha hjälp med precis allt från att betala räkningar till att se till att lönerna betalas ut varje månad.

Dator med kaffe

Se till att hämta tips och inspiration från de som kan mycket om att starta eget och inom redovisningsbranschen. Kanske det finns möjlighet till att prova ha praktik för att se om det är rätt område för just dig. Vad krävs för att driva eget, vilka för- och nackdelar finns det för den som driver eget? Det kan vara mycket hårt arbete som kan löna sig i längden.

Leave a Reply

mts_truepixel